Thuisbatterij Installateur

Energieopslag op aanvraag met een thuisbatterij

energieopslag

Waarom een thuisbatterij kopen?

Echte stappen zetten richting energieonafhankelijkheid en maximale besparing? Dan is een thuisbatterij voor het opslaan van zonne-energie de oplossing. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een batterij voor zonnepanelen. Het kopen van een thuisbatterij is nu al, maar ook zeker richting de toekomst, een mooie investering.

Kortom, een thuisbatterij biedt de vrijheid om zelf opgewekte zonne-energie te bewaren en te gebruiken wanneer het jou uitkomt. Dit geeft energieonafhankelijkheid, verlaagt de energierekening en is als natuurlijke bron ook nog eens duurzaam.

Persoonlijk advies

Op maat gemaakt advies voor de optimale zonne-energie opslag die aansluit bij jouw energiegebruik en budget.

Kwaliteit voorop

Kies voor topkwaliteit met onze betrouwbare en efficiënte thuisbatterijen, de beste in hun klasse

Professionele installatie

Professioneel geïnstalleerde thuisbatterijen met oog voor detail zorgen voor een veilige en betrouwbare energieopslag.

Meesterlijke service

Wij staan klaar voor al je vragen! Je kunt rekenen op onze toegewijde service voor een ‘meesterlijke’ ervaring.

autoladen

De (meesterlijke) voordelen van Oplaadmeester

Ontdek de voordelen van thuis opladen én ervaar de voordelen van Oplaadmeester: Hoe je slim, voordelig en snel je elektrische auto laadt met onze hoogwaardige laadpalen.

Professionele thuisbatterijen van hoogwaardige kwaliteit

Onze thuisbatterijen zijn streng getest en zijn voorzien van certificeringen. Je kunt rekenen op duurzame kwaliteit en betrouwbaarheid.

Langdurige servicegaranties

Wij bieden langlopende garanties die de betrouwbare werking van jouw thuisbatterij voor jarenlang zeker stellen.

Transparante kosten, snel terugverdiend

Geniet, naast energieonafhankelijkheid, van heldere prijzen en aanzienlijke besparingen op je energierekening, met duidelijk inzicht in de kosten en voordelen in één overzicht.

Slim en snel terugverdienen met een thuisbatterij

Wil je minder afhankelijk zijn van je energieleverancier? Zie je de salderingsregeling afgebouwd worden? Of heb jij juist overcapaciteit die je beter wilt benutten? Kies dan voor een thuisbatterij van Oplaadmeester!

Ontvang meesterlijk advies

THUISBATTERIJ

Zonne-energie opslaan

Wil je een thuisbatterij kopen, waarmee je ’s avonds langer geniet van de gratis zonne-energie die je zonnepanelen overdag opwekken? Kies voor zonne-energie opslaan. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een batterij voor zonnepanelen. Het kopen van een thuisbatterij is nu al, maar zeker in de toekomst een lucratieve investering

autoladen

Duurzame zonne-energie opslaan

Een thuisbatterij, ook wel bekend als een huishoudelijk energieopslagsysteem, is in staat elektrische energie op te slaan voor later gebruik in huis. Het werkt in combinatie met een fotovoltaïsch (PV) zonnestroom systeem, en met het elektriciteitsnet om overtollige energie op te slaan en later te gebruiken wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is of wanneer er geen zonnestroom beschikbaar is.

Eigenschappen thuisbatterij

Door een thuisbatterij te gebruiken, kan een huiseigenaar de zelf-opgewekte zonne-energie efficiënter benutten, de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen en in potentie geld besparen op de energierekening. Heeft de thuisbatterij een opslagcapaciteit van 7 kWh, dan kan je in deze hoedanigheid stroom afnemen van de batterij bij een tekort aan opgewekte zonne-energie.

De stroom van de thuisbatterij kan je bijvoorbeeld gebruiken voor je wasmachine, vaatwasser of elektrische kookplaat.

De werking van een thuisbatterij kan als volgt worden uitgelegd:

Energieproductie

Als het dak van je huis is uitgerust met zonnepanelen, genereren deze panelen gelijkstroom (DC) wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. De opgewekte zonne-energie wordt via de omvormer naar apparaten gestuurd die stroom verbruiken. Het overschot gaat naar de batterij.

Energieopslag

De omvormer zet de ontvangen gelijkstroom om in bruikbare energie en slaat deze bij een overschot aan energie – de opbrengst is hoger dan het verbruik in huis – op in batterijcellen. Deze batterijcellen kunnen verschillende chemische samenstellingen hebben, zoals lithium-ion, loodzuur of andere technologieën die geschikt zijn voor energieopslag. Bij Oplaadmeester gaat het om een lithium-ijzerfosfaat thuisbatterij.

Energiebeheer

De thuisbatterij is bij ons verbonden met een energiebeheersysteem (Home Energy Management) dat de flow van elektriciteit regelt richting het huishouden óf energienet regelt. Het systeem bewaakt de energiebehoefte van het huis en bepaalt wanneer de opgeslagen energie uit de batterij moet worden vrijgegeven. Dit gebeurt meestal wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is, bijvoorbeeld tijdens piekuren of ‘s avonds wanneer er weinig of geen zonnestroom beschikbaar is.

Teruglevering aan het elektriciteitsnet

Als de batterij volledig is opgeladen en er nog steeds overtollige energie wordt geproduceerd, kan deze worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit gebeurt meestal wanneer het zonnestroomsysteem meer energie genereert dan in huis nodig is, en de overtollige energie kan worden gebruikt door andere gebruikers of kan worden gecrediteerd op de elektriciteitsrekening van de eigenaar.

Momenteel profiteer je nog van de salderingsregeling, maar in de toekomst ontvang je voor de teruggeleverde stroom een terugleververgoeding per kWh.

Hi, kan Oplaadmeester je ergens mee helpen?

Kom je er niet helemaal uit of heb je een aanvullende vraag, aarzel niet en neem gerust contact op met één van onze Oplaadmeesters.

Binnen 24 uur vrijblijvend advies in je mailbox.